Saturday 30 August 2008

Σύντομα αλλά ενδιαφέροντα

Ποιά χώρα πήρε τα περισσότερα μετάλλια στο Πεκίνο; Η Ευρώπη βέβαια! Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα 280 συνολικά μετάλλια που πήρε (ήτοι 87 χρυσά, 101 αργυρά και 92 χάλκινα) ξεπέρασε την Κίνα (100 συνολικά μετάλλια, από τα οποία τα 51 χρυσά) και τις ΗΠΑ (110 συνολικά μετάλλια από τα οποία 36 χρυσά). Στην τελική κατάταξη των μεταλλίων διακρίθηκαν με τη σειρά οι εξής χώρες της ΕΕ: το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Μεγάλη συζήτηση στα ΜΜΕ για την ανανέωση της θητείας του κ. Didier Bellens, γενικού διευθυντή της Belgacom (βελγικού ΟΤΕ). Η κυβέρνηση απαίτησε προκειμένου να του ανανεώσει τη θητεία για 6 χρόνια να δεχτεί μείωση μισθού κατά 30%. Τελικά, ο κ. Bellens αποδέχτηκε την πρόταση υπό την προϋπόεση να μην αλλάξει η διοικητική δομή της επιχείρησης. (28 Αυγούστου 2008).

Όταν έκλεισε η Sabena, η πάλαι ποτέ κρατική αεροπορική εταιρεία του Βελγίου, και απολύθηκε όλο το προσωπικό, πολλοί έκλαψαν. Μερικοί όμως το θεώρησαν μεγάλη ευκαιρία. Τις πτήσεις της Sabena τις ανέλαβαν μια νέα εταιρεία, η SN Brussels και η Virgin Express. Πριν από λίγο καιρό η SN και η Virgin συγχωνεύθηκαν σχηματίζοντας την Brussels Airlines. Τώρα μαθαίνουμε ότι στο κεφάλαιο της μητρικής εταιρείας (SN holding) θέλει να συμμετάσχει η Lufthansa. O Etienne Davignon, πρόεδρος της SN holding τρίβει τα χέρια του. (28 Αυγούστου 2008).

No comments: