Tuesday 3 November 2009

Μια βραδυά στην όπερα ... της Νέας Υόρκης

Αν πάτε στη Νέα Υόρκη και θελήσετε να περάσετε μια βραδυά στην περίφημη Μητροπολιτική Όπερα όχι μόνο πρέπει να φροντίσετε να κλείσετε θέσεις εγκαίρως αλλά και μια σωστή θέση ίσως σας στοιχίσει γύρω στα 295 δολάρια. Και πάλι όμως, αν θέλετε να παρακολουθήσετε από κοντά τους τραγουδιστές ίσως και τα παραδοσιακά κυάλια να μην είναι αρκετά. Τι θα λέγατε όμως αν ένας φίλος σας πρότεινε να παρακολουθήσετε μιαν όπερα από την Met με υπότιτλους στη γλώσσα σας, ακούγοντας και βλέποντας τους τραγουδιστές από κοντά (τόσο που να μπορείτε να μετρήσετε ακόμη και τις σταγόνες του ιδρώτα στο μέτωπό τους) αλλά έχοντας επίσης την ευκαιρία να μπείτε στα παρασκήνια για να δείτε πως στήνονται τα σκηνικά και να ακούσετε τους συντελεστές της παράστασης σε αποκλειστικές συνεντεύξεις. Και όλα αυτά με 18 μόλις ευρώ - και χωρίς ταξίδια και jet lag.

Από το 2007 η Met οργανώνει τηλεοπτικές αναμεταδόσεις των παραστάσεων σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο και μάλιστα σε υψηλή ευκρίνεια (high definition). Έτσι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων L'Opéra au Cinema στο Kinepolis στις Βρυξέλλες παρακολουθήσαμε στις 10 Οκτωβρίου μια καταπληκτική Tosca και στις 24 μια θεαματική Aida. Το πρόγραμμα των μελλοντικών παραστάσεων περιλαμβάνει Turandot, Τα παραμύθια του Hoffmann, Κάρμεν και Simon Boccanegra (με τον Plácido Domingo).



Αν περάσετε από τις Βρυξέλλες και σας αρέσει η όπερα κλείσετε εισητήρια μέσω διαδικτύου και ζήσετε μια μοναδική βραδυά ... στην Όπερα της Νέας Υόρκης!

1 comment:

Γιάννης Καραμήτρος said...

Δεν είμαι οπαδός της Όπερας οπότε δεν μπορώ να κρίνω αν η παράσταση μοιάζει με την πραγματική αλλά μιας και στις γιορτές θα είμαι Βρυξέλλες θα προσπαθήσω να πάω στο Kinepolis.